December 12, 2011

ALLAH BERSAMA YANG BENAR 2 #bertaubatlah wahai rakan!

Assalamualaikum :) -kisah benar hidup saya-

kisah sahabat bernama nawwar qistina , moga mendapat hidayah Allah :')
*tulis nya saya cerita ini atas dasar nasihat rakan2 kerana tak mahu kejadian berulang dan tak mahu ramai lagi yg menjadi mangsa.

Sambungan- ALLAH BERSAMA YANG BENAR 1 .

pada baru-baru ini , 11 disember 2011. seorg sahabat seipg sy , si sipot(nama fb) tanya kat sy , " eh bubu kau ada acc TAGGED ke ? haha" sy pun was like.. ehh mana ade ! then dia terus post , ya ALLAH !



*boleh tekan nk tgk jelas lgi* utk pengetahuan followers dh beribu , active since ogos 2009 ! tahniah nyee . hm . ya Allah.. tgk nama teringat kat dia . ya mmg dia.. dia takdelete lagi kerja ni ya Allah ! ya rabbi ! terus sy post kat fb share dgn kwn kwn sy ! terkejut jugak dia ade gmbr latest semua kan . sy tengok acc TAGGED tu siap loving2 dgn org lain plak ! ya Allah .. kenapa kau buat mcm ni... siapa yg pernah ter friend atau ternampak tagged ni , ini BUKAN SAYA ! tp itu gmbar saya . hm . ya ALLAH.

lepas brape minit , kt fb kecoh . tetibe dia terus deactivate TAGGED dia ! see. nmpk sgt dia betul2 fake dan menipu . hmm . takut lah tu . teibe lepas beberapa minit, ade plak org 'kwn fb sy' post plak,

yg menghairankan saya , 1)kenapa acc ni baru je brape minit dibuat ? dan mcm mana si inaa yusof ni boleh find out , cepat nya! 2)tgk tu profile tu bukan ke profile yg view nye utk admin profile tu??? sy dh sah kn kt kwn sy , dia ckp sahla ina yusof tu yg punya new ac 'tagged' tu dan.. knp dia post sendiri kat sy ?? 3) eh tgk quotation tuuu.. mcm kalau kita baru typing kan dia kua jalur2 merah bwh kan ?? betul lah ina yusof yg buat fake fb sy ! 4) dgn ini sy tahu ina yusof nilah nawwar qistina.. ya Allah, rupa nya dh lama dia stalk guna fb fake lagi dlm friendlist sy :(

my friend pun check dia punya friends pun kebanyakan dia add kwn2 ipg sy , and teslian ! ,pdhl dia bukan budak ipg dan bukan yg sy kenal pun ina yusof ni . ya Allah.. subhanallah.. smpai mcm tu skali kau stalk aku . kun fayakun . kau tak takut hukum Allah .. dlm ketika tu dtg seorg kwn facebook sy, buat pengakuan yg dia satu skola dgn 'dia' dan pernah kena dgn dia , ramai yg jadi mangsa dia .. hm sy tidak kenal gadis cantik ni , jd takde sebab dia hanya reka cerita sbb nak bela sy .

Dari Ibn Abbas r.a., katanya: Rasulullah s.a.w bersabda kepada Mu'az bin Jabal: "dan jagalah dirimu daripada (berlaku zalim supaya engkau tidak ditimpa bencana di sebabkan) doa orang-orang yang teraniaya, kerana doanya itu (tetap makbul), tidak ada sesuatu pun yang dapat menghalangnya daripada dikabulkan oleh Allah. "
(Hadith Sahih - Riwayat Bukhari) aku tahu kau baca sekarang ni :) cukup lah . berhenti lah..

Doa orang yang teraniaya

1. Mohon pada Allah, untuk menggantikan penipuan dan sebagainya dengan rezeki yang lebih baik dan bertambah-tambah. Baca " Allahuma ajurni fi musibati, wakh lufli khairan minha ". Sangat mujarab bagi orang-orang yang dizalimi dan cepat pula dapat jawapan dari Allah.

ATAU .......

2. Sebutkan doa di dalam bahasa kita " Ya Allah. Mereka ini ( sebut nama mereka ) zalim pada aku. Aku mohon balasan yang setimpal ke atas mereka. Serta bantulah aku keluar dari kesusahan ini. " Juga mujarab.

ATAU .....

3. Biarkan Allah balas mereka di Padang Mahsyar. Tuntut dari Allah segala pahala mereka dan minta Allah campakkan dosa-dosa kita pada mereka. Mereka akan kekal memikul dosa kita dan menerima balasan buat selama-lamanya.


bukan aku saja , kau dah buat benda ni kat ramai org kan . ya Allah.. tak takut kah kau ?hm.

kebongkaran terbaru ! saya jumpa dia cuba jadi saya denganbuat blog fake! tgk ,


*tekan untuk enlarge* kelakar kan . smpai mcm tu skali dia nk jd sy ! ouh ! siap pakai URL NAK SAMA LAGI ! ALLAHUAKHBAR!


DOAKAN SAYA KAWAN KAWAN , MOGA ALLAH BERSAMA YANG BENAR :) MOGA 'SAHABAT' SY INI MENEMUI JALAN YG BENAR , BERTAUBAT , INSAF . AMIN . KUNFAYAKUN . WALLAHUALAM .

assalamualaikum ..

10 comments:

  1. sabar laa ye :'( bahaya betul orang mcm tu :'(

    ReplyDelete
  2. fathiyyahismail : :) insyaALLAH ... percaya pada ALLAH swt ! thnks dearr.

    ReplyDelete
  3. as salam..dr hti tulus ikhlas, hrp buat msa ni cik bubu privatekan all pics mne2 akaun sosial like fb or ape sje..

    mgkin ini jg suatu pngjaran pd yg lain agar jgn sewenang2 mempercayai org lain

    cik bubu bersabar..mgkin dgn kjadian ni..cik bubu jd insan yg lebih bersabar =)

    innallaha yuhibbussobirin

    ReplyDelete
  4. ilyani92 : w'slm dear.. :) ya , Allah nak uji kan . . sy dah private semua gambar saya di fb . doakan sy ye :) thanks ilyani ! ALLAHUAKHBAR... maha BESAR .. yg akan memberi balasan kepada 'dia' .

    ReplyDelete
  5. hey,i'm one of those yang kene tipu.dem. ingtkn profile Nana Qistina kat fb tu awk punye.dah setahun kawan ngan die baru tahu kene tipu =..=

    ReplyDelete
  6. just live ur life like u always do. u have friends there to supported u. (:

    ReplyDelete
  7. fird : ouh ya fird ! kamu antara saksi yang sahih :) mcm mcm si nana qistina / nawwar qistina ni ! mashallah... bertahun dia buat kerja menyamar jd sy ni !

    ReplyDelete
  8. veerawr : yup sayangg . thnks :)

    ReplyDelete
  9. gadis cantik yg u kata 2 is my fwen... even me my self pon knal ngan nawwar 2.. ape yg yg my fwen ckp 2 mmg betol..that nawwar mmg mcm 2 gle kat lelaki..mse my fwen soh add u kt fb sebab cite nie i pon x sangka that girl can do something like that.. but i x rapat ngan nawwar 2 juz a classmate je time skola.. by the way thanx approve :D

    ReplyDelete
  10. anak cucu adam : ouh ouh really ? hishh teruk nye lah si nawwar tu kan.. adoiyai . i pun tak rpt lah ngn die , just kwn mase drjh enam dh lama kot . tetibe je dia cari hal ngn i . welcome dear :D thnks jugak sudi share kt sini~ :)

    ReplyDelete

mari lah bg opinion :)