January 18, 2012

Sexual Orientation? learn more!


hee ape khabar semua ? :) maaflah ye disebabkan kesibukan yg meng-lebih2 dan ke-pack-an jadual harian, bubu tak update blog dalam tiga hari ni :p hehe
sorry aw heyysayabubu.blogspot.com ! ><

okay , kali ni nak cakap pasal what i've learned in my social studies's subject.
its about sex, gender and society. ini sgt penting untuk semua tahu sbb as we all know skrg kan mcm dh berleluasa gay,lesbian, tu tak masuk yg dh tukar terus jantina(pondan/penkid) dan lain social conflicts in gender di Malaysia mahupun dekat mana mana negara.

Korang tahu tak wujudnya "Seksualiti Merdeka" ? ini satu kumpulan besar yg dah beberapa tahun ditubuhkan dlm Malaysia untuk tegakkan hak golongan kurg upaya nila kan mcm gay,lesbian, pondan ,semua lah. -.- dorg tuntut nak dpt hak bebas dlm hubungan sulit. like free sex, tak kisah nk gay ke hapa. oh mayy.

www.seksualitimerdeka.orgSeksualiti Merdeka means"Sexuality Independence". We use this term to highlight the fact that even all these years after our independence, not all Malaysians are free to be who they are.We believe that everyone in Malaysia deserves to be free from discrimination, harassment and violence for their sexual orientations and their gender identities. We believe it is our right to be responsible for our own body. We believe everyone is entitled to the freedom to love and the freedom to be, whether gay, lesbian, bisexual, transgender, intersexed, straight, asexual, pansexual, or simply fabulous.

so, apa pendapat korg? patutkah? hm,sila lah baca di web mereka. cari la kat google.

jadi benda mcm ni kira macam against nature jugaklah kn. Apa yg tuhan bagi diubahnya. Tak pun terjadi pada golongan yg kurang upaya, yelah tak normal kan. -.-' haha.tak nak yg normal, nk yg abnormal.
disebabkan cik bubu lagi suka ber-bahasa melayu (tonggang langgang pn takpe kn?) jadi bubu tulis most of this in bm la ye haha.biar korg senang faham.

Types of Sexual Orientation :

1)Heterosexuality : Interested with opposite sex.Permits human reproduction (yg ni Normal. macam kita sekarang lah lelaki suka perempuan, perempuan suka lelaki)

2)Homosexual : Interested with same sex. (gay/lesbian)

3)Bisexual : Interested with both sexes. ( okay yg ni serious tak faham kenapa org mcm tu, tp ada tau org mcm ni dh ramai sekarang, hati hati!)

4)Asexuality : No sexual attraction to people of either sex. (yg ni pun bahaya jugak, ada org yg anti lelaki/anti perempuan. alone je. tak kawin lah smpai bebila. patut rasulullah ckp suruh kawin)


5)Transsexual : Gender Dysphobia (pondan/penkid.ha ni byk gila kan kt malaysia?XD haha serious, tak suka!)

6)Hijras : Currently at pakistan, india. follow their religious,free to choose their sex and no attraction with others. (yg ni mcm dorg lelaki tp pakai cm perempuan and takde hubungan dgn lain2,dorg ni mostly semua beragama la kira)

7)Gunuchs : China's palace workers. their sexual organ completely removed. (okay yg ni seram, my lecturer said siapa keje kat istana kena buang sbb takut ada affair dgn permaisuri / puteri.yg seram nye lecturer siap tunjuk gmbr :/)

8) Pedophilia : Attracted to children (omg.. benci nya wujud org mcm ni kesian kanak2!>< )

9) Bestiality : Attracted to animals (i was like... euwww pon boleh?)

10) Sambia : Young boys perform sex with older men in the belief that this will enhance their masculinity. (ini pun lagi lahh >< euww kuasa dua!)

So, korang yg mana satu ? :P please be the one with Heterosexuality. be normal <3

3 comments:

mari lah bg opinion :)