May 30, 2012

Things that girls think about boys!

Tadi adela membaca baca blog, tetiba jumpa satu post ni, menarik gila, duk gelak mengekek dah tadi hayoh :O haha pasal apa yang perempuan suka dan tak suka pasal lelaki, jom baca ! :P

"Perempuan suka : 
- lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym 
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc. 
- bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5 
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc. 
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc. 
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan 
- tau jalan2 dekat US ni – boleh lead bila pegi travel 
- pandai programming – bleh buat website lawa2 
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah
- berambut pendek dan kemas
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
- wangi – pandai pilih perfume
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2
- pandai amik ati mak and abah awek
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?”
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen

Perempuan tak suka :
- lelaki yang lemah – kurus, tak workout
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0
- malas cari kerja – harap duit sholar je
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati
- rambut serabai – panjang dan tak terurus
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot
(ni bubu nak tambah, taksuka! haha)
- badan berbau – malas mandi
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga
- jarang hadiahkan teddy bear -
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek
- bagi alasan bila diajak pegi shopping
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey2"



Tak kata semua betul, tapi almost nk betul jee ? hahaha. -.- lawak.

2 comments:

mari lah bg opinion :)