July 1, 2012

Terbang ke Jogjakarta, Hiking Merbabu Part 1 :)

Assalamualaikum semuaaa :D 

Rindu nye nak berblogging woi!

apa khabar orang kampung sudah lama tak berjumpa.. haha *memang nyanyi hahaha -.- adeh
kay dah. kay dah. 
sesungguhnya mmg bubu rindu nak post entry, woahh lamaa gilaaa tak update. janji nak update lepas balik jogja arituu kan kan? sorryyy im latee :( tak sengajaa. *tipu sunat hehe
sebenarnya i have lotss and lotsss of ideas and benda nak letak dlm entry smpai tak tertulis, sbb nye masa balik tu serious terus kena pulang kolej, then dh tak sempat dah sbb byk sangat kerja kena buat. percaya tak ? *please la percaya awak~ okay, good. percaya. love yu, tetibe :O aha

okay then, now nak share lah sikit pasal jogja, kalau cerita semua, serius tak habis lah nak letak dalam satu entry, mau ade volume 2,3,4,5,6.. haha. Bismillah :)

DAY 1 (isnin)
kitorg sebenarnya bertolak hari isnin, 11 jun haritu. semua memang berkumpul di airport LCCT seawal jam 8,9 pagi mcm tu sbb flight pukul 10~ mase tu baru lah jumpa dgn geng2 yang nak pergi sane, semua senior course pj, deme semua sporting2 and cool~ :D *segan jugak mula2 sebab bubu paling muda :p
bubu and kimah kenal rapat dgn abg faiz je mase mula2 sbb die yg conduct kami kan. lepastu bertolak lah. dalam kul12 lebih jugak sampai, serius rasa spirit baru nak mendaki gunung kat negara orang:D
alhamdulillah jejak jogja dgn selamat :) naik bus sampai di hotel kat lereng bukit antara merbabu & merapi :) kat situ dah sejuk dah,mcm genting jugalah. sampai sane malam. so mlm tu tidur nyenyak2 dulu~ hee

DAY 2 (selasa)

view dari hotel kitorg :) sunrise 

gunung yg kat blkg tu adalah gunung merapi :)
dari hotel kami bergerak naik four-wheel truck utk ke kaki gunung merbabu.
sampai sane warming up, then mula kan mendaki :D
perjalanan memakan masa lame gak, dlm 6jam rasenya~
penat,so berhenti dulu. nmpk tak kabus tu?
sejuk gile dah kot kat sini. :D
see the view, subahanallah~ cantik kan :D
haa tudiaa, finally dh nampak campsite kitorg ! gembira tak terkata T_T
setelah dua kali kaki wa cramp. hewhew. alhamdulillah! yeay~
malam tu mmg serious sejuk gile, haha. last tgk sebelum tidur kul11 tu dah 5 darjah celsius
like woahh kan -.- gigil2 taktau nak kata laa haha
see those stars! ♥ seriously, sgt best dan awesome! ciptaan Allah. :D


DAY 3 (rabu)
esok paginya, again we can see the beautiful sunrise after subuh,
mula mendaki ke puncak :D here we go~

sampai dh~ yeay! kami wakil IPG dari Malaysiaa. maybe the first one yg smpai sini? hehe
bendera Malaysia 
Allahuakhbar :) 

turun jom ! *sayang nye nk tinggal kan tempat ni.
rehat2 & makan2 untuk ready na turun balik ~
BYE BYE Gunung Merbabu :D 
ada jodoh kita jumpa lagi hee ! amin !
Kenangan dengan semua memang tak dpt nak lupa :')
Bubu, Kimah, Kak nanad, Kak Alai,Kak eira, Kak ejin, Puan Hafidzah, En Razak,
Abg Faiz, Abg Fizul, Abg Black, Abg Jiji, Bro syafiq, Pak Tam, Atok, 
And Apek & Mumu :D Thank yuu very much 
Now & Forever ♥ :')
Lepastu kitorg pun bertolak turun, then makan and naik bus ke jogja, dalam dua jam sampai~ check in dekat hotel Pondok Tinggal, here yu go~ :) 

malam tu kitorg rehat2 relaks2, diorg ade yg tengok bola laa apela, ;)
kaki semua dah mcm nak tercabut dah haha.

Malam tu bubu mimpi indah hee :) tak sabar menunggu hari esok ! 

 terima ksih kerana sudi membaca guys ! longg way to go! wait for my next entry :) 

6 comments:

  1. Wah Bestnya Bubu gi sana! View dia sangat lawa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :D rezeki Allah bagi :D

      Delete
  2. subhanallah...:) osemmmm !! untung bubu dpt g hiking oversea sane...wahhh...syokkk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... insyallah kalau ada rezeki lagi jom cikida? hehe :)

      Delete
  3. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mas :)
      Alhamdulillah, insyallah :)
      makasih atas kunjungan nya~

      Delete

mari lah bg opinion :)